måndag 22 november 2010

Julförberedelser och på söndag är det 1:a Advent

Södviks Gästgivaregård - öppet hela året
Är det inte härligt för oss alla julälskare att det nu snart är första advent. Äntligen kan vi få plocka fram vår ljusfägring och skapa nytt liv i vintermörkret. Upp på vinden och ner i källaren och damma av stjärnorna, ljusslingorna och alla andra julsaker.

Och det som Du inte hittar hemma eller färska varor som bröd, julkransar och choklad - det hittar Du på någon julmarknad. På Öland finns det flera tillfällen att besöka lokala marknader med massor av hantverk, mat, prydnadssaker och julklappar.

Himmelsberga 26-28 nov 2010


Borgholms Slott 4-5 dec 2010












Himmelsberga Julmässa 26-28 november 2010 bjuder på hög kvalitet av slöjd och mathantverk och ger besökarna möjlighet att uppleva Himmelsbergas genuina stämning.

Borgholms Slott är det julmarknad lördag 4 och söndag 5 december 2010. Mat, hantverk, böcker, kransar, smycken, keramik och mycket mer hittar Du i hela västra längan på Slottet. I Jungfrutornet finns Nya Condis Julcafé.

Andra advent, 5 december 2010 mellan kl 10 och 17 finns det anledning att göra en utflykt till Capellagården i Vickleby. Försäljning av hantverk i Vingårdssalen. Det är boksläpp av jubileumsboken "Ett Eden i Vickleby". Trädgårdsbutiken är öppen samma öppettider som julmarknaden.



Triberga Julmarknad 4-5 dec 2010


Liksom förra året öppnar hela Triberga sina portar och bjuder till Julmarknad 4-5 december 2010 (kl 11-17). Det bjuds på delikatesser, hantverk, konst och julklappslotteri. Café och kroppkakor.





 
Visst stannar Du över natten? Gästgivaregården är öppen hela året. Dubbelrum fr 690,- inkl. frukost. Äter Du middag väljer Du från vår vintermeny, vi erbjuder t ex lammfärslasagne och laxpudding.