onsdag 25 maj 2011

Försommarens prakt

Nu var det ett tag sedan jag skrev i bloggen "med fingrarna på tangentbordet". Många gånger går jag och tänker meningar och stycken som skulle passa att skriva här - men så kommer något emellan och tanken förblir en tanke och bloggen förblir oskriven.

Det finns egentligen så mycket att skriva om nu när våren anlänt till Öland och försommaren gör allt för att underhålla och väcka oss människor som sakta vaknar upp från vår vintervila.

Påsktuppar (och året om tuppar), hönor, påskris och påskkärringar har redan passerat Södvik. I år extra uppmärksammade på PÅSK KUL i Kalvhagen. Nu går det fort - vintertrötta måste raskt piggna till för att hinna med att se och uppleva vårfägringen. Hinna med att plantera, så fröer och rensa rabatter - snart är det redan för sent. "Tidevarv komma, tidevarv gå" och det gäller att hänga med.


Egentligen skulle det här inlägget ha handlat om Maskrosens år. Det är inte alls lika mycket Gullvivor i år som förra året så Gullvivans år är alltså passerat. Istället lyser det gula solar överallt, i trädgårdar, i vägdiken och ute på åkrarna - maskrosor! Jag har väldigt blandade känslor när det gäller maskrosor, de är ju trots allt gula och de vittnar trots allt om att sommaren är på väg, varför ska de då vara ogräs. En frågeställning som jag inte har det omedelbara svaret på - vad gör en växt till ett ogräs? Vem bestämmer att det förargliga o:et skall stå före? Tål att tänka på och att googla.

För Gästgivaregården är det inte bara "business as usual" i sommar utan vi kommer dels att presentera Gunilla Göransson "Från min palett" och Zacheriah Kramer i Galleriet i Brygghuset och från den 19 juli är det utomhusteater i vår trädgård. Men just nu, ta några dagar ledigt och kom till Öland när det är som vackrast. 3 nattspaket från 975,-/person.