torsdag 10 januari 2013

Nyårslöften och vacker mat

Det har alltså gått ett halvår sedan sist och MYCKET har hunnit hända och "mycket vatten har runnit under bron". Blomsterbilderna ger förstås mera glädje nu än då eftersom det tycks vara långt kvar innan vi är där igen (vilket det faktiskt inte är).

Om jag skulle ägna mig åt nyårslöften så skulle jag bestämma att jag skulle skriva minst ett inlägg i veckan under 2013. Men, det är ungefär samma löfte som att bestämma att Gästgivaregården skall skicka ut ett nyhetsbrev i veckan/månaden. Det blir ett tvång utan glädje och det saknas alltid tillräckligt intressant material. Ska man lyckas med ett sådan åtagande måste man ha det som yrke och enda sysselsättning. Så är det inte på Gården, här är vi receptionist, bokningspersonal, städare, kock, trädgårdsmästare och webmaster/social media. Vi får väl se!

 Bokomslag Om jag var din hemmafru : eller hur man får en vardag att smaka som en lördag (inbunden)

Att jag nu blev inspirerad berodde på att jag (äntligen) beställt boken "Om jag var din hemmafru ......" Jag har länge varit sugen på den. Fick upp ögonen för boken för en tid sedan, inte för recepten eller innehållet i sig utan för det nya sättet att hantera bildproduktionen i samband med mat. Bilderna har gått från kliniska faktabilder i exempelvis Vår kokbok till sensuella, lockande och inspirerande bilder som låter fantasin flöda. Intressant! Pärlarmband och siden i kombination med fårfiol är fantastiskt! Rekommenderas förkläde när maten ska lagas.