torsdag 26 september 2013

Nu öppnar BRYGGHUSET, Galleri Leena Myhr och Butik Ulla Stolt och Eva-Lotta Dahl.
Öppet idag torsdag 26/9 kl. 15-ca 18.

Imorgon öppnar LADAN med Lotta Canow och trädgårdsserveringen (om vädret tillåter) med SMÖRREBRÖD till lunch. Laxtårtan är bakad liksom viltpatén. Kyckling och bacon steker vi imorgon. Brietårtan går vi också loss på efter frukost. Kl.11 öppnar vi! VÄLKOMNA! Om inte "vädret skulle tillåta" så är ni välkomna in i värmen i MATSALEN.

måndag 23 september 2013

Skördefest i Södvik 2013

bykarta_sodvik_skordefest_2013.jpg            En by med så mycket, mycket att se, lyssna,
            och känna in under Skördefesten 2013.
          
            Som varje år tidigare finns det mat för alla
            smaker runt om i byn, det finns konst på
            flera platser med både lokala och tillresta
            konstnärer, det finns marknadstält och
            marknadsplats med massor av olika lokala
            produkter.

            VÄLKOMNA!

            Nr. 3 och 4 markerar Gästgivaregårdens
            aktiviteter - en mat- och konstupplevelse
          

lördag 21 september 2013


Solen skiner, luften känns lätt att andas och vi har möjlighet att rusta trädgården och gallerierna för SKÖRDEFESTEN 2013.

Butiken är tömd på fjärilar, tygfåglar, hönor, 60-tals vaser, Majsan (som kommer att finnas till beskådan och köp på stenbordet) och Trädgårdsflickor (även de får ta plats på sitt rätta ställe - i trädgården). Det är alltså fritt fram för Ulla Stolt att börja hänga sina tavlor som andas Öland att leva och bo . Här finns också plats att presentera sin dotters, Eva-Lotta Dahls smycken (ForUjewelry).

I Galleriet har de sista resterna av vår egen utställning "ur ett Livsverk" plockats undan, keramik och delar av den boksamling som Margit lämnade efter sig. Nu finns här plats för Leena Myhrs tavlor med härliga motiv från i första hand växtriket.

Allt utom de gamla fönstren (som är omöjliga att flytta på) har plockats ut ur den gamla stenladans lider. Första gången sen vi kom hit till Gästgivaregården som det är nästan helt tomt. Vi ser med spänning fram emot när Lotta Canow ska fylla upp utrymmet med sina konstverk.

Det ska bli roligt att se hur de tre konstnärerna utnyttjar utrymmet och gör utställningarna till något upplevelserikt och sevärt.

Nu ska jag börja att skriva Skördefestens Smörrebrödslista och därefter lägga sista handen vid Höstmenyn, men innan dess ska vi gå på förhandsvisning av Skumtimmen i kväll. Det ska bli intressant att se om man lyckats fånga stämningen i boken och det magiska över miljöerna i vår del av världen.

onsdag 18 september 2013

Skördefest i Södvik - möt tre kvinnor som målar nära naturen.

LADAN på Smedjegatan - Lotta Canow

Målning av Lotta Canow         Lotta Canow
Flera konstverk av Lotta    .1...   ..2..    ..3..

Lotta beskriver själv sitt måleri  - "Om jag skulle säga något mycket kort om mitt måleri så är det väl mer abstrakt, med inslag av organiska former och företeelser, men i min tolkning. Jag målar mest i olja men även i akryl samt akvarell. Just nu hämtar jag inspiration från min trädgård och omgivande vatten."

Lotta Canow är en erfaren dekormålare som även har ställt ut sina konstverk vid ett stort antal utställningar. Lotta har ett spännande CV som omfattar såväl separat- som samlingsutställningar från 2003 och framåt.

Lotta har också flera projekt i sin konstnärsportfölj, Lasse Åbergs Museum, Astrid Lindgrens barnsjukhus, Junibacken och Lill-Skansen.

BRYGGHUSET i Galleriet - Leena Myhr

Skorderskan_Leena_Myhr.jpg                 Leena_Myhr_2010_1.jpg
Skörderskan (i privat ägo)

Leena har i flera år återvänt till Gästgivaregården under Skördefest-dagarna och vi önskar henne välkommen i år igen. Leena började sitt måleri med att måla blommor och växter på plankor.

Leena har under de år hon ställt ut hos oss vidareutvecklat sitt konstnärsskap och målar idag större målningar med motiv från naturen och växtriket.

Mer information om Leena hittar Du under fliken Brygghuset/Tidigare utställningar på vår webbplats.

BRYGGHUSET i Butiken - Ulla Stolt

Ulla_Stolt_1.JPG    Ulla_Stolt_2012.jpg

Ullas får och människor i det öländska landskapet ger en genuin och härlig känsla av att vara, bo och leva på Öland. Ulla ställer ut för tredje året i rad i Butiken och vi välkomnar henne och hennes bilder varmt välkomna tillbaka.

Ulla säger själv - "ofta är det känslan som styr mig. Färg och form, ljus och mörker, djup och yta styr mig. Jag testar, målar över eller målar lager på lager. Jag söker effekter, känner in bilden för att låta den bli min egen. Ibland blir målningen aldrig färdig. 
Numera bor jag på Öland på heltid efter att haft ön som sommarviste i många år. Tillfällena att måla har blivit fler sedan jag slutade jobba.”

Du kan läsa mer om Ulla under vår webbplats Brygghuset/Tidigare utställningar.