onsdag 18 november 2009

Advent, jul, nyår och trettonhelg på Öland



Är det för tidigt att lägga ut en vinterbild på från Gästgivaregården? Det är faktiskt första Advent nästa söndag och det vore väl trevligt om snön kunde komma tills dess. Snön för med sig ljuset och i kombination med vintersolen är det oslagbart.

Mörket ligger tätt kring husknuten vilket gör värmen och ljuset inomhus till en positiv kraft. Min morfar brukade säga "- det är tur att husen är ihåliga" när vinden och ovädret ven utanför. Så här års tänker jag den tanken ofta. Om det är på någon plats på jorden som det är tur att de gjorde husen till att gå in i så är det på norra Öland på hösten och vintern.

Men, vilka promenader och utflykter man kan göra om man stannar utomhus. Rätt kläder för rätt väder och en stilla vandring utmed Kalmarsund eller i Trollskogen så här års laddar batterierna ända fram till midsommar!

Vi tänkte ha julstängt mellan den 22-26 december men därutöver är det fritt fram att boka rum på Gästgivaregården. Kanske ska du hälsa på släktingar eller vänner i mellandagarna eller till nyår och lika gärna (kanske hellre) övernattar hos oss än ligger i extrasängen? Kanske skall Du till ditt eget fritidshus över Trettonhelgen och vill sätta på värmen först och bo en natt hos oss medan det blir varmt och skönt hemma hos Dig själv.

Hos oss på Södviks Gästgivaregård får Du en skön säng och en god frukost. Vill Du äta middag så ordnar vi det, både för Dig och ditt sällskap och släktingarna om Du så önskar.

1 kommentar: