onsdag 14 september 2011

Ölands Skördefest: En annan del av året

Såg det första säkra hösttecknet för ett par veckor sedan ... 70-skyltarna på väg 136 var borttagna vid Djupvik, Södvik/Sandvik och Källa, nu är det 90 hela vägen till Löttorp igen från Borgholm. Fick för mig att de brukar vara kvar över Skördefesten, men nä det är visst bara Storgatans avstängning som väntar till efter "den stora festen".

Ett annat hösttecken är att förberedelserna och projekten är igång på högvarv igen inför Ölands Skördefest 29/9-2/10 2011. Förra året skrev jag "Loppis bytes mot Pumpaförsäljning" men trots att det bara är två veckor kvar är vi inte riktigt där ännu. Konstigt! Jag tänkte inhandla pumpor i nästa vecka, det blir att kolla runt Ölands Plantskola, gårdsbutiken i Algutsrum och vår egen Källa Gårdsbutik. Pumpasoppan förra året gjorde vi på "rouges vif d'etampes". Men, det vete sjutton hur mycket det gjorde till smaken, i år får vi pröva nya sorter. Jag gillade bilden från Ölands Plantskola det är en riktig pumpabild så här kommer den i repris.


På Gästgivaregården försöker vi att förhålla oss lugna till Skördefesten. Trots det har vi fått fart på ett projekt som skulle varit klart i våras men nu fått ny uppmärksamhet till Skördefesten. Vi renoverar mitten-utrymmet i Brygghuset. Här är tanken att det skall bli Butik och lite av varje men till Skördefest-helgen blir det galleri. Det är inte klart ännu mycket återstår, men det är ju två veckor kvar! Gjorde studiebesök hos Föra Trädgård idag (värt ett besök under Skördefesten eller när som helst) hur de löst golv-frågan med makadam.


Som alltid när man börjar lyfta på tidens olika lager så hittar man skatter. I vårt fall hittade vi var dåtidens herrar på Gästgivaregården tillbringade kvällarna eller timmen före middagen. Titta i bildens vänstra sida om Du inte ser så kommer en förstoring nedan.

Kanske, kanske var det så att någon tyckte att trots att Gästgivaregården på den tiden var ett helnyktert etablissemang så skulle sommarkvällen förgyllas. Två av flaskorna hade kvar sitt innehåll - blev de upptäckta? Bara fantasin kan sätta stopp för tankarna kring svunna tider.

Nu för tiden är Du bjuden att äta middag i vår Bar & Matsal under Skördefesten lördag och söndag kl 12-22. Du kan både äta mat och dricka gyllene drycker. Lunch serveras kl. 12-16  Du kan välja på två tallrikar - en med fyra snittar och en med korv & skinka,  Middag serveras kl 18-22 (köket stänger 21) en Höstmeny och lite annat gott. Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar