söndag 2 mars 2014

Andra dagen i mars 2014


Vår, vår alla pratar om vår, men det är bara den 2 mars och om inte naturen hade gått "crazy" fullständigt i år så hade vi inte ens förväntat oss att det skulle vara vår.

Men, vi hängde förstås på uppropet - VÅR! - och krattade lite och ställde ut ängeln i sin äng av vintergäck och snödroppar. Vad händer, jo det börjar snöa förstås. Det känns lite som det var vårt fel men det kändes så himla rätt att få henne på plats bland de första vårblommorna. Faktum är att hon har inte direkt sällskap av några fler blommor under året så det gäller att göra säsongen så lång som möjligt.

Annars är det "fult ute" som en av mina vänner brukar säga. Det är grått, det är trist och man vet inte vad det är för årstid. Däremot är det väl bra att det inte är så mycket tövatten som för några år sedan, då gjorde jag en bildsvit som heter Norra Ölands insjölandskap. En intressant förändring av det landskap som vi kallar Källa och Persnäs socken.


Det går inte att hitta charmen i trädgården just nu. Tomma rabatter, lövhögar, vildvuxna buskar och oönskade skott i marken och träden. Det som ser värst ut just nu är nog det som ska bli Öland Spirar olycka.

Tanken är att det ska bli en pendang till vår Skördefest-olycka. Denna vårinstallation är i motsats till Skördefest-designen planerad långt i förväg. Vissa ingående komponenter som tulpanlökar planterade vi i höstas och nu återstår att se om vi lyckats. Kollade igår om något kommit upp, men icke (det är ju inte vår). När de väl kommer, om de kommer, så gäller det att rädda knopparna från rådjur och andra besökare i trädgården.

Så här såg det ut Ölands Skördefest 2013
På Gästgivaregården är det förstås "business as usual" Vill Du komma hit till ön och känna det "stora grå", välkomna vårfåglarna som är på väg in och njuta av stillheten så är Du välkommen. Dubbelrum från 890,-/natt. Ett rum med dusch/WC och utsikt över trädgården eller Södvik by.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar