söndag 6 maj 2012

Mellan hägg och syren ...

Nu är det vackert på Öland och i Sverige! Tänk så avlångt vårt land är att det snöar i Dalarna och här hos oss har orkidéerna börjat blomma på Alvaret.

Nu er det smukt Öland i Sverige! Tænk på, hvordan aflange vores land er, at det sner i Dalarna og her hos os, orkideer blomstrer i Alvaret.

Idag hörde jag göken, först tyckte jag den satt i söder vilket förskräckte, men straxt är jag helt säker att den är i öster. En döder-gök hade varit förfärligt så här i vårglansen, tröster-göken var betydligt mer efterlängtad. Våren är en förunderlig tid då hela naturen vaknar igen och fåglar och sommargäster flyttar tillbaka till vår ö.

Nu borde alla göra som skomakaren som satte upp STÄNGT-skylten "mellan hägg och syren", i år verkar det dessutom som om ledigheten kan bli någon vecka. Kanske räcker fritiden till nästa helg när det är Öland Spirar för första gången. En vårfestival som skall räcka ända till sommaren som skall avslutas med en höstfestival Skördefesten.


Undrar vad som kommer att hända med vår fantastiska ungerska syren i år? Förra vinterns blötsnö gick hårt fram och vi klippte och sågade av massor av trasiga grenar. Det ser inte ut som om den tänker återväxa så där himla bra, den är kanske trött och nöjer sig med de grenar som blev kvar ... Vi får se, i vart fall är det dags för skomakaren att åka hem igen när den blommar på de kvarvarande grenarna och jobba några veckor före semestern, då är han välkommen tillbaka till Öland.

Gamla Gästgivaregården i Södvik passar på att ge Skomakar-rabatt. Stannar Du två nätter (eller fler) betalar Du endast 790,-/natt om Du bara vill göra en snabbvisit till vårt landskap och stanna en natt så betalar 890,-. Alla priser inkl. frukost.

Gamla Gästgivaregården i Södvik giver "skomager rabat" på vores værelser. Hvis du bor to nætter (eller flere) betaler du kun 790, -/night hvis du bare ønsker at gøre en hurtig besøg på vores provins og blive en nat, du betaler 890, -. Alle priser er incl. morgenmad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar