lördag 21 september 2013


Solen skiner, luften känns lätt att andas och vi har möjlighet att rusta trädgården och gallerierna för SKÖRDEFESTEN 2013.

Butiken är tömd på fjärilar, tygfåglar, hönor, 60-tals vaser, Majsan (som kommer att finnas till beskådan och köp på stenbordet) och Trädgårdsflickor (även de får ta plats på sitt rätta ställe - i trädgården). Det är alltså fritt fram för Ulla Stolt att börja hänga sina tavlor som andas Öland att leva och bo . Här finns också plats att presentera sin dotters, Eva-Lotta Dahls smycken (ForUjewelry).

I Galleriet har de sista resterna av vår egen utställning "ur ett Livsverk" plockats undan, keramik och delar av den boksamling som Margit lämnade efter sig. Nu finns här plats för Leena Myhrs tavlor med härliga motiv från i första hand växtriket.

Allt utom de gamla fönstren (som är omöjliga att flytta på) har plockats ut ur den gamla stenladans lider. Första gången sen vi kom hit till Gästgivaregården som det är nästan helt tomt. Vi ser med spänning fram emot när Lotta Canow ska fylla upp utrymmet med sina konstverk.

Det ska bli roligt att se hur de tre konstnärerna utnyttjar utrymmet och gör utställningarna till något upplevelserikt och sevärt.

Nu ska jag börja att skriva Skördefestens Smörrebrödslista och därefter lägga sista handen vid Höstmenyn, men innan dess ska vi gå på förhandsvisning av Skumtimmen i kväll. Det ska bli intressant att se om man lyckats fånga stämningen i boken och det magiska över miljöerna i vår del av världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar